Sencha

Sencha

Termékjellemzők

A Sencha tea világszerte az egyik legismertebb japán zöld tea, amelyet a tealevelek gőzölésével és többszöri sodrásával készítenek. A gőzölés lehet rövidebb vagy hosszabb, amelynek elsődleges célja a levelek oxidációjának megállítása, így megőrizve a levelek frissességét és üde zöld színét. A gőzölés másik fontos szerepe a levelek felpuhítása a sodráshoz.

Elkészítési mód

A forrásvíz használata ajánlott

A forrásvíz használata ajánlott

70°C –80°C

70°C –80°C

2 - 2.5g (01 szokásos teáskanál) = 1 Teazsák

2 - 2.5g (01 szokásos teáskanál) = 1 Teazsák

220ml

220ml

2-3 Percek

2-3 Percek

Fogyasztási javaslatok

  • Tisztán, ízesítés nélkül

Étel párosítás

  • Finom zöld és krémes saláták, tenger gyümölcsei, sushi, fehér csokoládé, pisztácia