Fedezze Fel a Dilmah Világát
Dilmah Család
Dilmah a Vendéglátó szektorban
Feddhetetlenség és etika
Dilmah tea inspirációk
Szabadidő és Vendéglátás
Tudás & Képzés
Online Áruház
Válasszon Egy Országot/Területet
12 egyedülálló érték, melyet a Dilmah képvisel

A DILMAH BÜSZKÉN VISZI TOVÁBB ÖRÖKSÉGÉT

A márka alapítójának a fogyasztók részére tett azon ígérete, miszerint mindenkor friss és helyben csomagolt teát kínál, a mai napig, immár harminckét éve él. Állhatatosan küzdött azért, hogy a Dilmah tea valóban helyi termék maradjon – ami közel sem volt egyszerű. Versenytársaink közül sokan engedtek a változó körülmények okozta nyomásnak. Az új piaci feltételek CTC eljárással (olcsóbb, gépesített feldolgozás) készített, különböző országokból származó teakeverékeket hoztak a boltok polcaira, amelyek bár a ceyloni tea töredékéért megvásárolhatók, de annál kevésbé autentikusak, és élvezeti értékben is messze elmaradnak tőle.
A DILMAH NEM VÁLTOZIK

Az új piaci körülményekhez való alkalmazkodás kompromisszumokkal járna – ez nem valódi lehetőség az olyan teakészítő mesterek számára, akik elköteleződése a valódi tea értékei mellett messze túlmutat a profiton. A 12 éték a Dilmah történetét foglalja össze, és bemutatja, mi különbözteti meg a Dilmah-t minden más teától. A Dilmah különlegessége nem egyetlen tulajdonságban rejlik – sokkal inkább egymással összefüggő tulajdonságok sorozatából, amelyek ma a Dilmah arculatát alkotják.
01. Tiszta ceyloni tea

A Dilmah azt a klasszikus teakészítési hagyományt követi, amely a ceyloni teát a világ élvonalába emelte. A manapság Srí Lankaként ismert szigetet évszázadok óta a világ legfinomabb teáinak hazájaként tartják számon. Az ország termőterülteinek és egyedülálló földrajzi adottságainak köszönhetően hatalmas teaválasztékkal rendelkezik. A Dilmah ezen belül is a legnemesebb teák közül válogat, miközben őrzi a sziget évszázados teakészítési hagyományait, és követi azt a kézműves módszert, amely a ceyloni teát vitathatatlanul a világ legjobbjává tette.
A világ legjobb teái, kézzel szüretelve
02. Keveretlen

Alapítónk, Merill J. Fernando a minőségi, más teatermő országokból származó teákkal nem kevert, tiszta Ceylon tea mellett kötelezte el magát. Amikor a tea meghódította a világot, még nem keverékek formájában készült, így a minőségét meghatározó ismert származási hely identitást adott a teának. Egy évszázaddal később Ceylon és más minőségi termőhelyek közkedvelt teái jelentősen megdrágultak, így szokássá vált a különböző termőhelyekről származó teák keverése, ami feláldozza a termék minőségét, frissességét és annak autentikus jellegét. A Dilmah továbbra is hű marad Merill J. Fernando filozófiájához, amely a keveretlen tea mellett áll ki az autentikusság és minőség jegyében.
A hitelesség és tisztesség elkötelezettje
03. Frissen szedett

A teakészítéskor a frissesség ugyanolyan fontos, mint a minőség. A frissen szedett tea ízekben, aromákban és a termőhely adta finom karakterekben is gazdagabb, emellett több antioxidánst is tartalmaz. Ezzel szemben az ömlesztett, tengerentúlon kevert és csomagolt teát szállítása során nedvesség éri. Ez olyan toxinok megjelenéséhez vezet, amelyek rontják a tea ízét, és jelentősen csökkentik annak antioxidáns-tartalmát is.
A természet jótékony hatása és a természetes íz garantált
04. A single origin tea

A származási hely meghatározza a tea karakterét és identitását. A tea ízjegyeit leginkább a kedvező fekvésű ültetvények és a terroir egyéb kedvező hatásai határozzák meg. A Dilmah egyedülálló módon őrzi a termőhely iránti elkötelezettségét. Jövedelmezősége ellenére a teaiparban általánossá vált multi origin (tea keverékek) teagyártást Merrill J. Fernando elfogadhatatlan kompromisszumnak tartja, hiszen a teafogyasztóknak tett ígérete szerint a legjobb minőségű teák és a tiszta származás mellett kötelezte el magát.
Eredeti tisztaság és a terroir luxusa a teában
05. A munkáját szenvedéllyel végző teakészítő mester gondoskodáa

A minőségi teát a folyamatosan változó aroma, íz, testesség és textúra, valamint sok egyéb megfoghatatlan részlet teszi élvezetessé. Mindezen tulajdonságokra hatással van a talaj és a klíma, ami végtelenül változatossá teszik a teákat. Ez az összetettség dacol a standardizálással, és a teakészítést egy tudományos alapokon nyugvó művészetté emeli. A teakészítő mester alkotás iránti elköteleződése is nagy hatással van a tea élvezeti értékére. Merrill J. Fernando életét a teakészítésnek szentelte. Munkáját ma fiai, Dilhan és Malik – az ő nevük kombinációjából született meg a harmadik „gyermek”, a Dilmah neve – segítik. A mester mögött álló több mint hét évtizedes tapasztalat, szakmai elhivatottság, valamint a minőség és tisztesség alapértékei iránti lekötelezettség teszik a Dilmah-t különlegessé.
Az elhivatott teakészítő gondoskodásából született tea
06. Etikus

Az etikus magatartás az emberség része. Merill J. Fernando üzleti tevékenységét családi értékekre és a humanitásra alapozta, ezzel megszületett egyedülálló filozófiája, amely az üzletet az emberek szolgálatába állítja. Az etikus viselkedés elüzletiesedését visszautasítva, a Dilmah hű maradt alapítói filozófiájához, amely még akkor fogalmazódott meg, amikor az etikusság és a társadalmi felelősségvállalás nem volt annyira a köztudatban, mint manapság. A Dilmah évente bevételeinek legalább 10%-ával támogatja az MJF Jótékonysági Alapítvány és a Dilmah Természetvédelmi Alap munkáját. Merill J. Fernando ígérete szerint üzleti tevékenységét az emberek szolgálatába állítja – ezt legjobban az MJF jótékonysági alapítvány bizonyítja, amely többezer ember életminőségét tette jobbá az oktatás, egészségügy és közösségfejlesztés útjűn, különös figyelmet fordítva az idősekre és a megváltozott munkaképességűekre.
A természet adta tea, amely valóban etikus
07. Hagyományos

A tea hagyományos, kézműves feldolgozásának minden lépése szigorú szabályok szerint történik, és komoly szakértelmet igényel, ez a minőségi tea előállításának egyetlen módja. A hiba nem megengedhető a tea előállítása során, amelynek minden lépése precíz munkát igényel – a szakszerű kézi szürettől (amely a két zsenge levél és egy rügy leszedését engedi) a feldolgozás utolsó fázisáig. Bár a manapság elterjedt CTC (teljesen gépesített feldolgozás) eljárás költséghatékonyabb, ez kompromisszumokkal jár, és feláldozza a tea lelkét. A Dilmah kizárólag hagyományos módszerrel előállított teát kínál.
A teakészítésnek egyetlen helyes módja van, és ez a nehezebben járható út
08.A legjobb minőség

Az alkotást tisztelő szakember számára a minőség soha nem lehet alku tárgya. Így a Dilmah nem alkuszik, amikor kézzel szüretelt és frissen csomagolt teáit kínálja a világ teafogyasztó közönsége számára. A Dilmah minőségét a tealevelek kézi szedése, kézműves feldolgozása, valamint az garantálja, hogy a hetente több, mint 5000 megkóstolt teaminta közül csupán 3 kerül a legnemesebb minőségi osztályba.
A tea világában a tradíció és a minőség egyet jelentenek
09. Természetes

A teanövényt a Természet különleges tulajdonságokkal ruházta fel. Minden csésze tea látványában, aromájában és ízében ott rejlik az eső, a napfény, a szél és a hőmérséklet együttes hatása. A Dilmah elköteleződött a tea természetes jellege mellett, amely nagyban hozzájárul a tea antioxidánsok adta jótékony élettani hatásaihoz. Nincs jobb teakészítő, mint maga a Természet, a mi feladatunk pedig az, hogy megóvjuk a minőségi tea termőterületét, tiszteljük a kézműves hagyományokat és egyúttal a természet munkáját is.
A természet adta tea
10. Autentikus

A hagyományos teatermelés iránti elkötelezettségünk természetes következménye teáink eredeti tisztasága, valamint a kóstoláson alapuló minőség-ellenőrzés, azaz az autentikus teakészítés fenntartása. Ugyanígy kiállunk a Camellia sinensis – a tea növény – öröksége, és az egyedi teatermő vidékek terroirja mellett is. Mindezekből, valamint az évezredek alatt összegyűlt tudásból kifolyólag a Dilmah igazán hiteles teákon keresztül mutathatja meg a különböző termőterületekből adódó ízhatások sokféleségét, a természetesség jótékony hatásait, azaz a tea valódi karakterét.
Inspiráló sokféleség, a teák identitásának tisztelete
11. Az úttörő

Amikor 1988-ban a Dilmah bemutatkozott teáival, egyúttal paradigmaváltást is hozott. Az első termelő volt a világon, aki saját ültetvényeiről származó friss teát kínált a forgalmazóknak és vásárlóinak. Ez az apró, de annál fontosabb momentum jelezte, hogy megváltozott a teaiparban a gyarmatok korábbi üzleti modellje. Merill J. Fernando állhatatosságának köszönhetően a fogyasztók először juthattak „etikus” teához, míg a korábban kizsákmányolt termelőket és a nehéz helyzetben lévő teaipart üzleti előnyhöz juttatta. A teafogyasztók számára további értéket képviselt a Dilmah egyedi és úttörő hozzáállása, amely a termék iránti erős érzelmi elköteleződésen alapul. Ez végül olyan újításokhoz vezetett, mint a Dilmah Seasonal Flush Tea, a Dilmah Teaiskola és a Tea Gastronomy program, amelyek célja, hogy igazán autentikus módon közvetítsék a minőségi teázás élményét.
Annyira természetes, mint amikor a termelő először viszi piacra termékét
12. A fenntarthatóság és a ceyloni teaipar jövője iránti elkötelezettség

A tea szeretete és a növény iránti életreszóló elköteleződés szükségszerűen szoros köteléket hoz létre a teával, a ceyloni teaiparral és azzal a sokmillió emberrel, akiknek megélhetése a teától függ. A fenntarthatóság és a ceyloni tea iránti mély elkötelezettség a Dilmah alapítóját arra késztette, hogy a ceyloni tea ügyét felkarolva élhetőbb jövőt teremtsen a teaiparban dolgozók számára. A Dilmah Teaiskola segítségével szeretné megosztani a világgal tudását és tapasztalatát, ezzel is inspirálva a teafogyasztók körében a minőség iránti szenvedélyt. A Dilmah Természetvédelmi Alap és az MJF Jótékonysági Alapítvány munkájának köszönhetően a Dilmah sikereiben a hátrányos helyzetben élők is osztozhatnak, valamint kiemelt figyelmet kapnak az iparág humanitárius és környezetvédelmi kérdései is. Merrill J. Fernando a minőségi és tiszta ceyloni tea védelmezőjeként a teaipar legendás alakja.
A Dilmah sikereivel a környezetvédelem és a hátrányos helyzetben élők ügyét is felkarolja