A tea és az öt érzék

A tea és az öt érzék

A Dilmah elgondolásának középpontjában az áll, hogy a kiváló tea olyan élvezet, amelyet minden érzékünkkel meg kell tapasztalnunk.

„A tea és az öt érzék” egy innovatív program, amelynek célja, hogy megismerjük a teában rejlő sokoldalúságot az érzékelésünk minden területén. A tea kifinomultsága túlmutat az ízek érzékelésén, hiszen a tea élvezetében szerepet kap szemünk és orrunk is, továbbá a kóstolás során felfedezhetjük a természet és a tea csodálatos kölcsönhatásait is. Ezen túl a Dilmah bevonta az élménybe a tapintást, mint negyedik érzéket: a tealevél „textúrájának” vizsgálatát, amely ugyanúgy felfedi a tea személyiségét, mint a levél illata vagy kinézete. Az ötödik érzékkel a tea élvezete közben elérhető megnyugvás kerül a középpontba. Ahogy az ízek harmóniája a nyelvünkön örömérzetet keltenek, hasonlóan az íz, az illat és a zene harmóniája is hasonló örömöt okoz.

"A Dilmah Teaiskola arra vállalkozik, hogy bővítse azon érzékszerveink körét, melyek az elmúlt 5000 év során segítettek bennünket a tea élvezetében. „A három érzéket (íz, illat, látvány) két további érzék, a tapintás és a hallás egészíti ki, aminek következtében a tea eleganciája, karaktere és személyisége hozzá hasonlóan harmonikus hanggokkal párosul.” "

Dilhan C. Fernando, a Dilmah alapítójának Merrill J. Fernandonak a fia