Dilmah Real High Tea

Dilmah Real High Tea

A high tea vagy ötórai tea esetében sokszor még a legkiválóbb hotelek is mintha figyelmen kívül hagynák a szertartás legfontosabb elemét: a magas minőségű teát. A Dilmah családi teavállalkozás, amely mára a minőség és a hagyomány szinonimája a tea világában, céljául tűzte ki, hogy a valódi minőséget helyezze vissza a hagyományos high tea szertartás fókuszába.

A Dilmah Real High Tea program 2007-ben debütált, és a minőség, frissesség és sokféleség fontosságának hangsúlyozásával azóta is egyedülálló élményt nyújt a teafogyasztók számára. A Real High Tea célja, hogy a vendégélményt tovább fokozza a teagasztronómia segítségével; a tea szerelmeseinek olyan élményt kínál, amelyben a tökéletesen elkészített és elegánsan felszolgált teát ízével harmonizáló édes és sós sütemények, szendvicsek kísérik.

„E szertartás visszatér a hagyományokhoz, hiszen itt – ellentétben a modern high tea szertartásával – a tea mellett az ételek hagyományosan kis adagokban, valóban kísérőként jelennek meg. Élmény volt a teáról tanulni, rengeteg új ismeretre tettünk szert. Ez új perspektívát nyitott számunkra a tea gasztronómiai felhasználásában.”

Alison Howard & Grant Turner,Stamford Plaza Brisbane
(a 2012-es ausztrál High Tea Challenge győztesei)

A Dilmah Real High Tea kihívás

A Dilmah Real High Tea kihívás

A versemy célja, hogy felhívja a vendéglátó szakemberek figyelmét a tea valódi értékeire, annak helyes elkészítési és felszolgálási módjára, valamint arra, hogy a tea milyen lehetőségeket rejt a vendéglátóipar számára.

A Dilmah Real High Tea Challenge a high tea 21. századi újra felfedezésének egy módja. E küldetés országokat hódított meg; a srí lanka-i Colombóból kiindulva eljutott az ausztráliai Perth, Adelaide, Melbourne, Brisbane, Sydney városaiba, az újzélandi Aucklandbe, valamint Szingapúrba, Chilébe és Hollandiába is. A kaland csúcsa a 2015-ös Globális verseny volt, amelyet Colombóban szerveztek meg. A Real High Tea nem csupán kulináris kihívás, kifinomult és minden elemében kreatív hozzáállást követel meg a résztvevőktől.

Manapság egyre több vendég kíváncsi a high tea kínálatunkra, így szerintünk ez a legkiválóbb módja annak, hogy megismertessük őket a teljes tea választékunkkal.

Selvana Chelvanaigum & Ian Jones, The Tea Rooms of the National Gallery of Victoria
(a 2012-es ausztrál High Tea Challenge győztesei)